Doelstelling

Doel van de stichting is om het onderwijs en de gezondheidszorg in de Zambiaanse regio’s Chivombo, Chavuma en Zambezi blijvend te verbeteren. Dat deden en doen we op diverse manieren, waaronder:

1. Een financiële impuls.
Hiermee is en wordt de bouw van een nieuwe klaslokalen en de bibliotheek mogelijk gemaakt, en is een nieuwe opnamevleugel voor de kliniek gerealiseerd. Tevens worden middelen beschikbaar gesteld voor de inrichting van school, bibliotheek en kliniek. We maken hierover afspraken met respectievelijk de schooldirecteur, de Parents Teachers Association en de lokale overheidssecretaris van onderwijs en gezondheid.

2. Goed onderhoud aan de school en de kliniek.
Sinds 2008 is voor twee dagen in de week een onderhoudsman aangesteld. Hij woont in het dorp, voelt zich betrokken bij de school en de kliniek en hij is voorzien van een goede set gereedschap en materialen zodat reparaties nu effectief worden uitgevoerd.

3. Trainingsfaciliteiten
Om het computeronderwijs te stimuleren en dit als basisvaardigheid mee te kunnen geven wordt in Zambezi gebouwd aan een IT trainingscentrum voor docenten en leerlingen.

Meer informatie kunt hierover kunt u ook vinden in het beleidsplan 2021-2025